Friday, November 14, 2008

diAri 3 aRi sElepAs exAm

13 nov
Hurm…what im doing after exam???kuar dgn ehem2..tgk 2 wayang,dua wayang 2 sbb nk men bowling org ramai ngt,kitaorg tgk cite guard post n james bond baru (lupa da tajuk die pe, the quantum of solace kot),pas2 kul 12 jalan2 kt tc…round kuantan ngn kete n kul 4.30 pagi pecah masuk ump ikut jalan gelap..hahaha… (kitaorg x amek pic, jd xdpt la tampal kt sini)
14 nov
Hurm..arini ak byk abes ms ngn tido je, smpi rum8 ak blah pn ak still lam ngtuk ag..kul 1 bgn siap p smyg jumaat n pastu mkn ngn ehem2 ak..psl die nk balik da, so kena la layan die sket..hahaha. pastu kul 3 lebey din ajak p mndi air terjun…
air terjun panching
air yg tenang, moga ia bisa menenangkan hatiku
ak pn ajak la ray n hafiz, ajak dayat n ck dorg xnk p lak..jadi ak, hafiz n ray p la ngn kete then yg len nek moto…mandi punya mndi..da dkt kul 5.30 da…
model: ak, hafiz, ray n din..
jurucamera: mimi

time balik singgah mkn kt sinar mesra, mkn tomyam n kerabu mangga...besh tomyam kt sini.. smpai kat ump da kul 6.30…rasa da cam nk demam lak, ak smyg asar then tido jap sementara tggu din balik sbb kunci bilik ak da ngn die..rs cm nk demam lak sbb mndi air terjun ni…tp mlm ni ak kna hntar org..sbb pasni lmbat da ak nk leh jupe die, plg awal pn kalo die dtg braya haji kt umah ak tahun ni…hehehehe… pas hantar die, dak ni ajak kuar mkn kt tasik, skali ms teman ray nk amek brg kt wiqa..kitaorg terborak smpai dkt kul 12…sem depan dak dkk da buat li..so xjupa dorg da la sem depan..jupa balik kalo dorg smbg degree kt ump…hurm..cam sedey lak..2 wiqa, syikin n the geng yg baik ngn ak 2.. slamat berLI la ek..da ms jupe blanja ak k..jgn wat xknl da la..mmg ak sekeh la korg..heehehehe..dis pic ms ngn syikin time dinner
(ngn wiqa nati ak upload len kali, xjupa pic ko hik3!)

hurm sambg balik yg td, lps borak smpai kul 12 ngn wiqa n syikin, ak n ray kuar la balik menunaikan hajat ray nk mkn td, pastu masuk ikut jalan gelap td sbb da kul 12 lebey..hik3!! skali kena kejar dek anjing…cuak dowh..dah la da 3 ekor anjg..balik2 umah..ak rs nk tido..tp ati cam xsedap je..xtau nape..resah, gelisah, sedey..smmgnye ak jns yg takut kalo kehilangan..so, wpun sbb org len balik awal dr ak, ak tetap xleh tido..Nape la da nyakit cmni…hahaha

15 Nov
Bgn pg ni xtau nk watpe..bukak fs xleh bukak lak…nk basuh pakaian, byk la pakaian yg xberbasuh..basuh kain la dulu..then pastu g mkn..p umah blkg, tgk kwn2 yg siap2 nk balik..mula2 g hantar ray kt airport..hurm da nk dkt 2 tahun stgh dok kuantan, ni 1st time ak g airport kuantan… ingatkan gempak gak…tp boleh la..ngn airport pc, pc lg besar rsnye..n tgl ray kt sana kul 2, dienye flight kul 6..hahaha..buat la pape yg besh kt situ ray..sori time ko ajak g kuantan ak xdpt teman time ni, duit ak actually tgl rm9…so, xdpt la nk enjoy ag…skg ak balik duduk ngadap laptop ak ni…xtau nk watpe..rs boring ngt..rindu kt kg..nk balik cm korg…tp ak xpat balik..sbb this week, fully wif actvt..16-18hb kursus etika..19-22hb..campg suksis..harap2 ak xkn boring dah sok..yeah…23hb..ak kn balik kg..hajat ati nk amek lesen kete..smoga ak dapat amek..da lama da memandu secara haram…huhuhu

7 comments:

Mr Final said...

Oi..oi.. pegi air terjun x ajak

sy@die said...

hehehehe...lupa lak..lgpn ko xckp pn lum ni da nk g panchg ngn ak..len kali la plak ak ajak k..2 pn lau ko ajak ak p dublin..hahaha

Dyat said...

bukan tak nak pi pnchg.. aku kna jaga rumah ngan ck. hoho...

Ray Jr said...

woi...pemandu haram...hahaha

mr scrumpy said...

ha ak dh bg komen ni..hahaha..tag blog ak

rantong said...

Sekadar ingat mengingatkan. Jangan lupa saudara seagama kita di Palestin. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

Waynelimited said...

Kalau dayat ikut, mmg saper yg mandi air terjun tu kena mandi byk kali bagi membuang virus kurap dalam air tu..
Hahahaha.. Anti-Dayat...